"Bekötötték" a képzőművész hídját

Videó - Fonaltámadás érte Andy Warhol hídját

Színes fonalakból készült plédek árasztották el azt a hidat, amely a legendás képzőművész, Andy Warhol szülővárosában található, a készítők ezzel tisztelegtek a művész születésének évfordulóján.

2013.08.13 07:29MTI

Színes fonalakból kötött plédekkel borították be Andy Warhol hídját a hét végén az Egyesült Államokban. A híd Pittsburgh-ben van, a legendás képzőművész szülővárosában és csaknem egy kilométer hosszú. Összesen 580 kötött pléd kellett a burkoláshoz.

A kézi kötést 1800 önkéntes vállalta. A Warholról elnevezett híd beburkolására ráment az egész hétvége, ez azonban semmiség a tervezési munkaszakaszhoz képest, amely másfél évig tartott.

A munkához a kötőtűs seregen kívül iparművészek, építészek, ügyvédek is kellettek. A híd szeptember 6-ig csodálható meg fonalpompájában, amely szándékosan szöveg nélküli és mentes politikai vagy vallási jelképektől, csakis a színesztétika vezérelte a tervezőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.