33 utas ült a buszon, mikor az kigyulladt

Lángoló buszból menekültek az utasok

Harminchárom utas menekült a lángoló buszból, amikor az ausztriai A21 autópályán váratlanul kigyulladt a motor és pillanatok alatt átterjedt a tűz a jármű többi részére is.

2013.08.08 15:39ma.hu

Mind a 33 utas szerencsésen megmenekült, miután kigyulladt az őket szállító busz az alsó-ausztriai Mödling közelében az A21 autópályán. A tűz a motorban keletkezett, a sofőr vette észre, hogy baj van, és nem volt idő gondolkodni, a lángok rohamos gyorsasággal terjedtek át a jármű további részeire.

Fotó: austriantimes.at

"A sofőr hirtelen elkezdett kiabálni, hogy mindenki szálljon le. Éreztem a gázszagot vagy valami hasonlót, aztán mindenki pánikba esett. Csak arra figyeltem, hogy a húgommal leszálljunk a buszról. Épp időben sikerült, mert pillanatok múlva lángba borult az egész. Mindenem elégett, de boldog vagyok, hogy mi élve megúsztuk" - mondta az egyik utas, Jasmina Hamidovic az austriantimes.at című osztrák hírhonlap közlése szerint.

Az oltást szinte lehetetlenné tette, hogy a tűzoltók nem tudtak a vészsávban úgy haladni, ahogy kellett volna, mert az éjfél körüli időpontban rengeteg teherautó nem is mozdult. Végül nagy nehezen mégis odaértek és megfékezték a még mindig óriási lángokkal égő tüzet. A Németországba tartó utasokat egy cserebusszal vitték tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.