Szülei meghaltak, a kislány ki volt párnázva

A babahordozónak köszönheti az egyéves az életét

Egyelőre rejtély, hogy került egy háromtagú család a teherhordásra használt hegyi kötélfelvonó kabinjába, de a tragédia ezzel csak részben függ össze. A házaspár meghalt, gyermekük túlélte a zuhanást.

2013.08.05 16:11ma.hu

Súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte egy egyéves kislány azt a zuhanást, ami az Alpokban történt és amely a szüleit azonnal megölte. A csecsemő és szülei egy felvonóval együtt mintegy 30 métert zuhantak, a gyermek 31 éves anyja és 38 éves apja azonnal életét vesztette a fejsérülések miatt. A mentők azonban kisvártatva halk nyöszörgést hallottak egy hátizsáknak tűnő tárgy felől, közelebb érve aztán kiderült, hogy egy bébihordozó az.

A baleset helyszíne (Fotó: YouTube)

Mint a mentők elmondták, a baba életét az mentette meg, hogy a hordozó kellően kipárnázta őt, így a zuhanás erejének nagy részét felfogta. "Ellenkező esetben ő is meghalt volna" - mondta a mentést végző egységek szóvivője. Az illetékes szervek azóta már felvették a kapcsolatot a gyermek kanadai rokonaival. Az apa svájci születésű volt, de miután feleségül vett egy kanadai nőt, odaköltözött, és látogatóba tért haza szülőhazájába, ahol a végzet utolérte mindkettőjüket.

Egyelőre nem tudni, mit keresett a család a lezuhant felvonóban, azt ugyanis csak teherszállításra használták, embernek semmi keresnivalója nem lett volna a kabinban - számolt be a Daily Mail. Az üzemeltető cég egyik alkalmazottját mindenesetre már őrizetbe vették, mert a kihallgatás során ellentmondásba keveredett önmagával. A kisbabát egyébként a közeli kórházban Edelweiss néven becézik, ami a rendkívül szívós és a legkeményebb körülményeket is túlélő havasi gyopár német neve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.