Döbbenet a műtőben

Popcorn a fülben, izzó a hasban - de hogy kerülnek oda?!

Ha valaki a baleseti sebészeten dolgozik, ne csodálkozzon, ha időnként belefut egy-két különösen szokatlan esetbe. Néha egészen fura dolgok kerülnek elő egészen fura helyekről.

2013.07.18 07:32ma.hu

A baleseti sebészeten dolgozók idejét jelentős részben a törött, vágott, vagy más módon megsérült testrészek helyrerakása teszi ki, de időnként akad egy-két meglehetősen egyedi eset, ami még a sokat látott szakembereket is meg tudja lepni. A fülbe dugott popcorn például már egészen megszokott, de vajon hogy kerül egy izzó a gyomorba? A Daily Mirror a legbizarrabb sürgősségi esetekről készített egy kis ízelítőt - természetesen a sebészek statisztikái alapján, és bár az alábbi történetek Angliában fordultak elő, nincsenek kétségeink, hogy a világ többi országában sem sokkal jobb a helyzet.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az elmúlt három évben a Redhillben lévő East Surrey Kórház orvosai távolítottak már el bolyhos szövetdarabokat, kézmosó zselés flakont, valamint a leggyakoribbat, borsót és műanyag szívószálat a hozzájuk került betegek orrából, a torokból pedig legtöbbször pénzérmék, borotvapenge (!) és protézis került elő. Hogy hogyan jutott oda, arról külön tanulmányt lehetne írni, nemcsak a valódi okokról, hanem azokról a magyarázatokról is, amelyeket a szégyenkező páciensek alibiként kitalálnak - mondta el a brit lapnak nyilatkozó sebész.

A testnyílások közül kedvelt "célpont" még a fenéklyuk, ahonnan az utóbbi időben szintén előkerült egy borotvapenge (el nem tudjuk képzelni, hogyan jutott be!), valamint egy dezodoros flakon (erről viszont vannak tippjeink). Amihez már szikére is szükség volt, az a gyomorból eltávolított gumikesztyű volt, de egy esetben valaki sikeresen lenyelt egy ollót is - derül ki az összeállításból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.