Róka ugrott a vécéző férfira

"Arra se volt időm, hogy kitöröljem a fenekem"

Gyanútlanul vonult el a lakása legkisebb helyiségébe egy londoni férfi, de igencsak gyorsan rohant onnan ki, amikor néhány perc múlva egy róka rontott be az ajtón.

2013.07.09 17:12ma.hu

Saját otthonában, a fürdőszobában támadott meg egy férfit egy róka, aki Londonban a Catford negyedben él, és legrémesebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egy vadon élő állat surran be az egyáltalán nem erdőszéli otthonába. A 49 éves Anthony Schofield elmondása szerint ijedtében csak felpattant a vécéről és elkezdett kergetőzni az állattal, amely időközben a macskára, Jessie-re is szemet vetett. "Annyira hirtelen történt, még arra sem volt időm, hogy a fenekem megtöröljem" - mondta a férfi.

Fotó: freedigitalphotos.net

A róka a nyakánál fogva kapta el a macskát, majd a férfira támadt, a karját harapta meg. "Szorította a karom, de közben még a macskát is fogta, minden csupa vér volt. Úgy éreztem, az életemért küzdök" - mesélte Schofield. A férfi párja, Tanny Chapple megpróbált segíteni, de neki az ujja bánta a hősködést, végül a megtámadott házigazdának már csak arra volt ereje, hogy valahogyan kivonszolja az őrjöngő fenevadat a házból, miközben annak fogai továbbra is a karjába mélyedtek.

A kórházban kellett ellátni a számtalan sebet és zúzódást, amelyet a "kaland" közepette szerzett, a macska viszont rosszabbul járt: bár túlélte a támadást, az arcán szerzett sérülések maradandónak bizonyultak, mint ahogyan a rettegése is, mert azóta nem hajlandó a nappaliba betenni a lábát - írta meg a Metro című brit lap. A rókáról nincs hír, hogy vajon sikerült-e elkapni vagy jó időre elmenekült a környékről, mindenesetre az illetékes tanács embere azt javasolta az embereknek, hogy mindig jól zárják el a szemetet, és gondoskodjanak a melléképületek bezárásáról. Ami azonban a legfontosabb: ne etessék a szabadon élő állatokat, így nem szoknak oda a vadak sem.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.