Három napig a vérszívóké a város

Szúnyogfesztivál: az oroszok csípik!

Az emberek többsége ha csak teheti, tűzzel-vassal próbálja irtani a bosszantó vérszívókat, egy orosz városban azonban fesztivált rendeznek a szúnyogok dicsőségére.

2013.06.17 14:25ma.hu

Ha fesztiválozni akar az ember, arra mindig talál jó apropót. Hol egy rakás jó zene, hol kiváló színdarabok, néha a hasunkat tömhetjük mindenféle enni- és innivalóval, felsorolni is sok lenne, hányféle ürüggyel gyűlhetünk össze szórakozás gyanánt. De fogadni mernénk, hogy a szúnyogfesztivál nem sok olvasónk fejében fordulna meg, fő programként semmiképp, legfeljebb egy-egy vízparti zenei rendezvény "kiegészítő" bónuszprogramjaként. Márpedig az orosz Usolye városban három napot szentelnek az apró vérszívóknak, és a visszajelzések alapján több ezer szúnyograjongó felbukkanására számítanak.

Fotó: freedigitalphotos.net

A július 19-21. között megrendezésre kerülő dzsemborin számos érdekes program várja a látogatókat, a legnépszerűbb látványosságnak "A legfinomabb lány" megválasztása ígérkezik, ahol bikinis szépségeket zárnak egy elkerített és szúnyogokkal teli térbe, egy adott idő után a bírók fogják megszámolni, ki hány csípést gyűjtött össze.

A szervezők elmondása szerint egy egész hadseregre elég csinos szőke segíti a látogatókat az ünnepi forgatagban, ahol az emberek vér helyett saslikkal csillapíthatják az éhségüket - ez jelzi hagyományosan a szúnyogidény kezdetét az országban.

"A szúnyogok az életünk természetes velejárói. Megölni lehetetlen őket, úgyhogy jobb híján inkább ünnepeljük" - magyarázta az austriantimes.at című osztrák hírhonlapban az esemény egyik főszervezője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.