Másfél hónapja ünnepelte a születésnapját

116 évesen elhunyt a világ legidősebb férfija

Április 19-én ünnepelte 116. születésnapját, bő másfél hónappal később azonban a világsajtó már csak a haláláról számolhat be: a japán Kimura Dzsimoeron volt a világ legidősebb embere.

2013.06.12 09:51MTI

Száztizenhat éves korában szerdán Japánban meghalt a világ legidősebb embere, a valaha legtovább élt férfi. Az 1897. április 19-én született Kimura Dzsiroemon kórházi ágyában halt természetes halált a Kiotó közelében található Kjotango településen, ahol tüdőgyulladással kezelték.

A férfi betegsége ellenére áprilisban még a körülményekhez képest jó egészségben ünnepelte 116. születésnapját, amelyen a japán kormányfő is felköszöntötte. Kimura a világon az egyetlen férfi volt, aki megérte a 116 éves kort.

Kimura Dzsimoeron az utolsó születésnapján, kórházi ágyában (Fotó: MTI)

Tavaly decemberben vált a világ legidősebb emberévé egy 115 éves amerikai nő halála után. Kimura halála után egy 115 éves kiotói nő, Okava Miszao vált korrekorderré.

A férfi hét gyermeket, 14 unokát, 25 dédunokát és 15 ükunokát hagyott maga után. Kimura 65 éves koráig postásként dolgozott, majd 90 éves koráig földműveléssel foglalkozott. Korábban kutatók próbáltak rálelni "hosszú életének titkára" életmódját és étrendjét vizsgálva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.