Betelt a temető

Meghalni tilos! - Helyhiány miatt

Hatóságilag ajánlják minden lakónak, hogy igyekezzenek minél tovább életben maradni egy spanyol faluban, már csak azért is, mert összesen két szabad hely maradt a temetőben.

2013.06.07 15:40ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Hamarosan bezárul az észak-spanyolországi Abejuela falu temetője, már csak ketten férnek el benne, így a többi lakó jobban teszi, ha még egy darabig életben marad. A mindössze 55 lakosú településnek több mint 30 millió forintnyi pénzébe kerülne, hogy a jelenleg várható mértékben, legalább 40-50 fővel bővítsék a temető területét és a férőhelyeket, márpedig ez nem fér bele a piciny falu költségvetésébe - vallották be az elöljárók.

Így most igencsak nagy fejtörést okoz a probléma megoldása. "Bár nincs pénzünk új helyeket létrehozni, a jövőre akkor is gondolni kell. Mégsem lehet az embereket csak úgy eltiltani a haláltól!" - jegyezte meg a városháza szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.