Egymás után húzkodta a fogakat, ha kellett, ha nem

Fogatlanította a betegeit, hogy több támogatást kapjon

Hosszú börtön várhat arra a fogorvosra, akiről kiderült, hogy ha kellett, ha nem, ő rendületlenül húzgálta ki minden betegének a fogait, csak hogy több támogatáshoz jusson az egészségügyi kasszából.

2013.05.10 07:29ma.hu

Volt olyan betege, akinek összesen 20 fogát húzta ki, majd felvette az egészségbiztosítási pénztártól az ellátásért járó pénzt - most börtön várhat az ördögi fogorvosra a csalásért. Az 52 éves, a német Magdeburgban dolgozó Steffen Wannemaker ellen akkor indult vizsgálat, amikor egymás után több betege is bejelentést tett, az a férfi például, akinek 20 fogát távolította el, mindössze egy enyhe fogfájással fordult hozzá. Egy másik nőnek 11 fogát húzta ki a fogorvos, köztük öt teljesen épet is - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Fotó: freedigitalphotos.net

A bíróság most a 37 éves nő által indított kártérítési perben jár el, amelyet a páciens azért indított ellene, mert mint mondta, "tönkretette az életét". A 20 foggal kevesebb férfibeteg által indított pert elsőfokon elveszítette, ott nem sikerült a bírákat meggyőznie, hogy jogos volt a 20 fog eltávolítása, de azt megúszta egy felfüggesztett börtönnel. Ha a mostani perben vétkesnek találják, akkor kevés esélye marad a szabadságra.

Mint a bíróság megtudta, a német társadalombiztosítás többet fizet a kihúzott fogakért, mint a tömésért, vélhetően ezért folyamodott a fogorvos a drasztikusabb beavatkozáshoz a fogak megmentése helyett. Az egészségügyi intézmény szóvivője, Torsten Jahnel azonban azt mondta, hogy az efféle TB-csalási esetek igen ritkán fordulnak elő, és ennyire durván szinte nem is léteznek. Arról azonban nem szólt, hogy tervezik-e megváltoztatni a betegek érdekében a finanszírozási rendszert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.