Idén is eljött a párnacsata napja

Videók - Párnákat vertek szét egymáson a lelkes fiatalok

Április első szombatja immáron évek óta az élhetőbb köztereké, ennek jegyében pedig évről évre megrendezik a vidám hangulatú párnacsata napot. Idén sem volt ez másképp!

Így ütötték-vágták egymást az emberek a szegedi Dóm téren >>> képgaléria

2013.04.08 07:59ma.hu

Ha április első szombatja, akkor egyértelmű a program a világ egyre több ifja, vagy legalábbis ifjú lelkületű ember számára: ez a nap a Nemzetközi Párnacsata Napja, amelyet azért rendeznek meg, hogy bebizonyítsák, a köztereken nemcsak a földre szegezett szemmel lehet közlekedni, van ott hely bőven a jókedvnek is. Így történt ez a mostani hétvégén is a világ több mint száz városában, ahol emberek ezrei várták a startot jelző síp- vagy dudaszót és lelkesen kezdték egymást püfölni a párnákkal, míg azok apró cafatokra nem hullottak.

A szabályok egyszerűek: csak olyan embert szabad ütni, akinél szintén van párna, a nézelődőket tehát senki nem "bánthatja", a párnának mindenképp puhának kell lennie és nem lehetnek rajta sérülést okozó kiegészítők, például gombok vagy egyéb hasonló díszek. Idén a budapesti esemény mellett a londoni, Trafalgar Square-en megrendezett párnacsatából adunk egy kis ízelítőt, hátha jövőre még több lelkes embernek szottyan kedve tollfelhőbe borítani a Duna-partot!



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.