A nagypapa szelleme mondta

8 évesen nősült, az "ifjú" ara 61

Halott nagyapja szellemének "utasítására" nősült meg egy 8 éves fiúcska Dél-Afrikában, a neki kiszemelt feleség viszont már 61 éves. Noha a közösség máig hisz a szellemek erejében, a ceremónia még őket is sokkolta.

2013.03.11 08:32ma.hu

Házasságot kötött a dél-afrikai Saneie Masilela Helen Shabangummal, a család nagy megelégedésére. Ez persze nap mint nap megtörténik az országban, nincs abban semmi különös, ha két fiatal, aki szereti egymást, az anyakönyvvezető elé járul. Csakhogy Saneie és Helen se nem ideális korúak a házassághoz, se nem szerelmesek: a vőlegény még a gyerekkor végét se érte el, mindössze 8 éves, a menyasszony viszont 61 éves, és öt felnőtt gyereke is van. A vőlegényt azonban ez a tény szemmel láthatóan nem zavarta, a szertartás végén meg még egy csók is elcsattant.

A világ legfiatalabb vőlegénye azzal magyarázza a meghökkentő elhatározást, hogy a halott nagyapja mondta neki, hogy ezt kell tennie, a család pedig rendkívül komolyan vette az üzenetet, és mindössze két hónap alatt fedél alá hozták a menyegzőt, potom félmillió forintnak megfelelő összegből. Ennek harmada egyébként a menyasszony tiszteletdíja volt, akit nem volt könnyű meggyőzni a frigy fontosságáról, de végül igent mondott az ezüstszínű öltönyben, csokornyakkendőben előtte feszítő Saneiének a 100 vendég szeme láttára.

A dél-afrikai Tshwane közösségét sokkolta az eset, de a család azzal érvel, hogy ez jogilag nem kötelező erejű esküvő volt, csupán egy szertartás. A nagypapa, aki úgy halt meg, hogy sosem lehetett igazi fehér ruhás menyasszonnyal esküvője, az ő nevét viselő legkisebb unokáját kérte meg a helyettesítésre, és azért épp Helent választotta ki menyasszonynak, mert - ahogy a fiúcska közvetítette az üzenetet - "mindig is szerette őt".

"Ezzel boldoggá tettük az ősöket. Ha nem tettük volna meg, amit a fiunk kért tőlünk, akkor valami rossz történt volna a családban" - magyarázta a furcsa házasságot Patience Masilela, a 46 éves örömanya. "Saneie teljesen rendben volt és boldognak érezte magát a ceremónián, ez volt minden, amit ő akart. Boldog volt és nagyon izgatott, hogy megnősülhet" - tette még hozzá, bár nehéz követni, hogy mikor beszél a 8 éves Saneiéről és mikor az azonos nevű nagypapáról.

Az újdonsült pár azonban a ceremónia legvégén nem írta alá az anyakönyvet, így aztán a nagypapa kívánsága is teljesült, de Saneie és Helen nem ragadt be egy igencsak furcsa kapcsolatba. A kisfiú mindazonáltal bevallotta, hogy reméli, egy nap eljön az ő ideje is, amikor egy korban igazán hozzá illő menyasszonyt vezethet az oltár elé. Az ősök meg tényleg elégedettek lehetnek, mert a ránézésre teljesen komoly esküvő ellen még Helen 30 éve hű férje, a 65 éves Alfred sem tiltakozott - számolt be a Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.