Kopogtak a kavicsok az eb hasában

Megfeküdte a gyomrát: 109 kavicsot evett meg a kutya

Megrémült a labrador gazdája, amikor kutyája mozgása ijesztő módon lelassult, de nem sokkal később kiderült, nem végelgyengüléstől haldoklik: 109 kavicsot evett meg, azok húzták le.

2013.02.26 07:29ma.hu

A kutyák előszeretettel szoktak megrágcsálni mindenfélét, ami az útjukba akad, és előfordul, hogy le is nyelnek ezt-azt, ám szervezetük az esetek többségében megbirkózik ezekkel az idegen tárgyakkal és előbb-utóbb távozik is belőlük az, ami nem kifejezetten étkezési célt szolgál. Az angliai Chessingtonban élő Barney azonban egészen extrém falánkságról tett tanúbizonyságot néhány napja, amikor szokásos sétájáról visszatért a gazdájával.

Az 51 éves Kim Woollardnak és férjének, az 58 éves Andrew-nak csak az tűnt fel, hogy a csokoládébarna labrador döbbenetes mértékben lelassult, de eleinte nem gondoltak arra, hogy ennek köze lehet az előző napi, tengerparton tett sétához. "Mindig is tele volt energiával és imádott a parton sétálni. Ez egy kavicsos partszakasz, és mivel senki nem volt ott rajtunk kívül, levettem róla a pórázt és hagytam úgy szaladgálni. Andrew-val beszélgettünk és közben figyeltem Barney-t, de semmi szokatlant nem láttam: végig azzal szórakoztatta magát, hogy versenyt futott magával" - mondta Kim a The Daily Telegraph című brit lapnak.

De amikor másnap a kutya egyre rosszabbul lett, a gyomrát megtapogatva elkezdtek a kövek kopogni a hasában. Azonnal állatorvoshoz rohantak, de arra senki sem számított, ami a röntgenképen fogadta őket: a kutya gyomra és belei tele voltak kisebb-nagyobb kövekkel. "Folyamatosan a tengerbe szaladt, valószínűleg kinyithatta a száját és akkor nyelhette le a köveket. Sejtettem, hogy lenyelt néhányat, de azt hittem, majd idővel távoznak belőle, és sosem hittem volna, hogy ennyi volt!"

Az orvos egészen pontosan 79 kavicsot szedett ki Barney emésztőrendszeréből, hazatérve pedig a gazdik további 30 darabot találtak az alomban. "Nem csoda, hogy annyira ramatyul érezte magát. Az állatorvos szerint csak annak köszönhető a sikeres beavatkozás, hogy gyorsan elvittük hozzá a kutyát" - magyarázta a gazdi.

Az eb most otthonában lábadozik, három tinédzserkorú lány féltő gondoskodása mellett, de mint a brit lap írta, további orvosi beavatkozásra is szükség lesz: a fogait is helyre kell állítani, mert azokat alaposan lekoptatták a kavicsok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.