Tucatnyi zebrát festettek fel keresztbe-kasul

Ez ám a kereszteződés: ön kinek adna elsőbbséget?

Szinte megszámolni is nehéz, pontosan hány zebrát festettek fel a lelkes közlekedési szakemberek az egyik kelet-kínai bevásárlóközpont közelében: most senki sem tudja, hol kell megállni.

2013.01.02 14:10ma.hu

Nem kis meglepetés várta a kelet-kínai Changzhou városban autózókat az év utolsó napjaiban, amikor az egyik bevásárlóközpont közelében meglátták a frissen felfestett gyalogosátkelőket. A szakemberek csaknem egy tucatnyi zebrát festettek az amúgy forgalmas kereszteződésbe, de nem ám a megszokott módon, egyik ponttól a másikig, hanem szó szerint keresztbe-kasul minden irányba. Ráadásul több zebra csak közelít a többihez, a járdától még elindul, de aztán nem vezet át egyenesen sehová, és nemcsak a gyalogosok nem tudják, hol mehetnek szabályosan, de az autósok sem tudják, hogy pontosan hol is kellene megállniuk, elsőbbséget adva a gyalogosoknak.

Sok(k) zebra


A közúti biztonságért felelős tisztviselők azt állítják, azért rajzolták újra a kereszteződés jeleit, mert túl sok volt a közlekedési baleset. A városháza szóvivője szerint annyi ember szeretett volna korábban is átkelni azon a kereszteződésen, hogy az csak nagyon nehezen és hosszú idővel sikerült. Az új zebrarendszer véleménye szerint megoldja a feltorlódott gyalogosok problémáját azáltal, hogy megszüntette a kevés zebra adta szűk keresztmetszetet.

A forgalom azonban alig egy hét alatt is jelentősen romlott nemcsak abban a kereszteződésben, hanem a környéken is az állandósuló torlódások miatt, a közeli bolttulajdonosok pedig arra panaszkodnak, hogy az intézkedés következtében rengeteg autótulajdonos inkább elkerüli a bevásárlóközpontot és környékét, ami egyértelműen kevesebb vásárlóval, ezáltal kevesebb bevétellel jár - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.