Mínusz 41 fokban a lobogó víz se bírja sokáig

Ez ám a hideg: a levegőben fagy meg a kiöntött forró víz

Látványos kísérlettel mutatta be a világhálón néhány fiatal, mennyire hideg van Szibériában: az erkélyen öntenek ki egy fazék forrásban lévő vizet, de már a levegőben jégpárává fagy.

2012.12.21 13:29ma.hu

A másodperc törtrésze alatt jéggé fagyott egy fazék forrásban lévő víz a szibériai mínusz 41 fokos hidegben, amit néhány vállalkozó kedvű fiatal videóra is vett. A Novoszibirszk városban készült felvételen a fiatalember előbb az okostelefonja kijelzőjét mutatja az operatőrnek, jól látható, hogy mínusz 41 fok van kinn, aztán fog egy fazék gőzölgő vizet és kilép vele az erkélyre. Amikor nagy lendülettel kilöttyenti az utcára, a víz abban a pillanatban apró jégcseppekre esik szét és már csak finom jégpermetként érhet földet.

Az országban a meteorológusok szerint több mint 50 éve nem jegyeztek fel ilyen hidegeket, a hőmérséklet egyes részeken a mínusz 50 fokot is elérheti, de az átlaghőmérséklet is mindössze mínusz 20 fokig "emelkedik" Szibéria középső részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.