Lopással vádolták és kirúgták a dolgozót

3000 font kártérítés a "mekitől": mégsem baj az extra csokiöntet

3000 font (1 millió forint) kártérítést ítéltek meg annak az egykori gyorséttermi alkalmazottnak, akit azért rúgtak ki a munkahelyéről, mert a dolgozói fagyira túl sok csokiöntetet nyomott.

2012.12.18 15:46ma.hu

Súlyos kötelességszegéssel és lopással vádolták meg néhány hónapja a 19 éves Sarah Finchet, aki a "bohócos" gyorsétterem egyik angliai üzletében dolgozott, ő viszont az elbocsátása - és utolsó munkabérének elmaradása - után beperelte a céget. A békéltető testület a keddi ítéletében a fiatal lánynak adott igazat, az éttermet pedig mintegy egymillió forintnak megfelelő kártérítés kifizetésére kötelezte - számolt be a The Daily Telegraph című brit lap.

Sarah azzal hívta ki maga ellen a sorsot, vagy inkább az üzletvezető haragját, hogy állítólag túlságosan nagy mennyiségű csokiöntetet nyomott az egyik kollégájának szánt fagylaltdesszertre, amiért a férfi ráadásul ki is fizette a 99 centes - 350 forintos - árat. "Erre nincs pontosan meghatározott szabvány, mindig is hozzávetőleges volt még a vásárlók körében is és változott" - magyarázta Sarah.

"A kollégám azt kérte tőlem, legyen egy szép darab, úgyhogy én az átlagosnál egy kicsivel inkább több öntetet nyomtam, nem pedig kevesebbet" - vallotta a lány, aki végül a bíróságig nem jutott el, peren kívül sikerült egyezségre jutnia egykori munkáltatójával, ahol 18 hónapon keresztül dolgozott heti 180 font (63 ezer forint) fizetésért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.