Felix Baumgartner zuhanása is TOP10-es

Erre kattantunk a legtöbbször 2012-ben: PSY és Gotye a leg-leg!

Minden korszaknak megvannak a maga slágerei, de vajon ha visszanézünk néhány év múlva, milyen képet kapunk a leggyakrabban megnézett videókból 2012-ről?

2012.12.18 13:29ma.hu

Közeledik az év vége és egyre több számadást készítünk az elmúlt időszakról. A sok komoly dolog mellett természetesen most is előkerülnek a mókás vagy épp meghökkentő statisztikák, ezúttal azt vettük górcső alá, vajon melyik videókat néztük a leggyakrabban a világhálón, melyek befolyásolták leginkább a mindennapjaink hangulatát. A végleges listába a YouTube informatikusai nemcsak azt számították bele, hogy egy-egy eredeti felvételt hányszor játszottak le, de az is számított, hogy hány továbbosztás volt, mennyi paródiát vagy "válaszvideót" készítettek, így alakult ki a végső toplista.

A legnézettebb videók remixe

Az eredmény bizonyos szempontból meglepő, bizonyos szempontból viszont épphogy szokványos. Azon például senki sem csodálkozik, hogy az első 10 helyezett közé számos zenei videó került be, azon viszont már lehet álmélkodni, hogy szupersikert ért el egy ugandai diktátorról szóló film (KONY 2012) vagy épp Barack Obama és Mitt Romney "rap-párbaja". Ráadásul még az elsöprő siker mellett is meghökkentő a koreai rapper, PSY világméretű mozgalommá duzzadt slágerének, a Gangnam Style-nak a első helyezése 5 hónap alatt, vagy Felix Baumgartner szuperszonikus űrzuhanása, amely mindössze 2 hónap gyűjtött annyi megtekintést, ami elég volt a 10. helyhez.

A YouTube-ra percenként 3 napnyi videót töltenek fel, amelyeket havonta 4 milliárd alkalommal nézik meg a felhasználók. Idén ráadásul hatalmas minőségi ugrás is következett be, legalábbis hazai szempontból: márciusban "magyarra hangolták" az oldalt, ennek köszönhetően nemcsak egyre több magyar tartalom kerülhetett fel rá, de az egyik kiugró teljesítményként könyvelhetjük el az idei Sziget élő közvetítéseit, vagy épp a magyarországi labdarúgás legfontosabb pillanatainak feltöltését, nem beszélve arról, hogy immár Magyarországon is bárki bevételhez juthat a saját feltöltött videóiból.

A TOP10-es lista

1. PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V
2. Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover)
3. KONY 2012
4. "Call Me Maybe" by Carly Rae Jepsen - Feat. Justin Bieber, Selena, Ashley Tisdale & MORE!
5. Barack Obama vs Mitt Romney. Epic Rap Battles Of History Season 2.
6. A DRAMATIC SURPRISE ON A QUIET SQUARE
7. WHY YOU ASKING ALL THEM QUESTIONS? .. #FCHW
8. Dubstep Violin- Lindsey Stirling- Crystallize
9. Facebook Parenting: For the troubled teen.
10. Felix Baumgartner's supersonic freefall from 128k' - Mission Highlights

A TOP10 videó lejátszási listája itt tekinthető meg

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.