Értelmet ne keress a milkingben!

Új őrület hódít: öntsd magad nyakon tejjel!

A hétköznapi ember hiába is próbál valamiféle értelmet találni benne, a vadonatúj őrület hívei viszont esküsznek rá, hogy nincs is jobb móka, mint a legváratlanabb helyeken nyakon önteni magukat egy liter tejjel.

2012.11.28 15:29ma.hu

Eddig is láttunk már néhány elképesztő divathóbortot, de ez talán mindegyiken túltesz: hívei - egyelőre viszonylag kevesen, de rohamosan gyarapodó létszámban - a legváratlanabb helyeken löttyintenek a fejükre egy doboz tejet, természetesen egy előzetesen felkért önkéntes fényképész jelenlétében, hisz a nagy eseményt dokumentálni is kell valakinek. A közösségi oldalakon is felütötte már a fejét a különös divathullám, a legnagyobb videómegosztón pedig alig egy hét alatt már a 200 ezret is meghaladta a "milkingeléssel" kapcsolatos videók száma.

Fotó: Facebook/MilkingNewcastle


A hullám az angliai Newcastle-ból indult, és elsősorban egyetemisták hódolnak az értelem nélküli hóbortnak. A milkingelés ideális helyszínéül főképp a forgalmas bárok, bevásárlóközpontok vagy útkereszteződések tűnnek, és abban mindegyik rajongó egyetért, hogy ez a legértelmetlenebb őrület, ami valaha felütötte a fejét, ráadásul ennek aztán végképp semmi értelme vagy haszna nincs. Az ötletgazdák is felsőoktatásban tanuló diákok voltak, elmondásuk szerint egyszerű viccnek indult az egész, amikor a kollégiumban csupán brahiból nekiálltak tejjel locsolgatni magukat és a videót feltöltötték a netre.

"Ez csak egy kis élvezet, megnevetteti az embereket és azt hiszem, a pozitív reakciók fölötte állnak a negatívoknak" - magyarázta a brit Metro újságnak Tom Symington, aki szintén az első milkingelők egyike.

Korábban hasonló bolondériát váltott ki a baglyozás és a plankingelés, előbbi lényege a bagolypóz volt a különböző helyeken, utóbbi pedig abból áll, hogy bárhol, bármikor, de mindenképp nyilvános helyen és sokak szeme láttára kell arccal lefelé "vigyázzállás-pózban" feküdni, míg el nem készül a dokumentáció, azaz a világhálón megosztható fotó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.