Beduin hagyományokat

Dubajozás tevetejjel és kávéval!

Tevetejjel ízesített kávéval és egyéb különlegességekkel igyekszik modern köntösbe csomagolni a régi beduin hagyományokat egy dubaji kávézó.

2012.10.24 09:29MTI

A tavaly szeptember óta működő Cafe2Go, amelyet egy emirátusokbeli vállalkozó indított útjára a beduin hagyományok felélesztését célzó kezdeményezés részeként, újabban tevetejes kávékkal, köztük camel-ccino fantázianévre keresztelt klasszikusokkal és tevehúsos fajitasszal gazdagította étlapját.

A tulajdonos a hónap elején piacra dobta a tevés termékeket forgalmazó Camellos nevű márkát is. "A tevetejet már évszázadok óta fogyasztják és azt akartam, hogy a fiatalabb nemzedékek is megismerkedjenek vele és inni kezdjék" - mondta Jasszim al-Basztaki, a kávézó tulajdonosa, aki ebből a célból kezdte modern italokkal vegyíteni a különleges tejet.

A tevetej nemzedékeken át a sivatagi arab nomádok alapélelmiszere volt. Basztaki szerint az újdonság ízének varázsa mellett a tevetej számos jótékony hatással van az egészségre is. Tanulmányok kimutatták, hogy majdnem akkora a tápanyagértéke, mint az emberi anyatejnek, és tízszer több vasat, illetve háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej.

A termék sikeres forgalmazásában rejlő egyetlen kihívást az íze és a szaga jelenti. A szokásos tejtermékekhez képest a tevetej valamivel sósabb és testesebb ízű, a szaga pedig azonnal elárulja eredetét. Basztaki hónapokon át tesztelte családtagjain és barátain a különböző főzeteket, hogy megtalálja a tökéletes arányú keveréket.

"A tevetej egy egészségesebb választás, csupán meg kellett találni a megfelelő kávébabot és a tej gőzölésének megfelelő fokát a kellemes íz elérése érdekében" - mondta a tulajdonos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.