13 évesen rejtette el a kis levélkét

Üzenet a múltból: 40 év után került elő a titkos üzenet

Negyven évvel egy kisfiú kirándulása után váratlanul előkerült egy palackba rejtett kis levélke, a máig névtelen hegycsúcsot az azóta nagypapa-korúvá lett férfi szerint csak ő és a felfedező mászta meg.

2012.10.10 15:29ma.hu

13 éves volt Tim Taylor, amikor 1972-ben megmászott egy névtelen hegycsúcsot Kalifornia állam Sierra Nevada tartományában. A kamasz fiú akkor elrejtett egy fémdobozba zárt papírdarabot, amelyre mindössze annyit írt: "A 13 éves Tim Taylor megmászta ezt a hegyet 1972. augusztus 17-én. Aki megtalálja ezt az üzenetet, kérem, írjon!" Ezen kívül gondosan meghagyta a postacímét arra az esetre, ha tényleg valaki rábukkanna az üzenetkére.

A csúcs már akkoriban is igen elhagyatottnak tűnt, és a jelek szerint az elmúlt négy évtizedben sem lett sűrűbben látogatott hely, vagy ha valaki mégis arrafelé vetődött, valószínűleg nem volt eléggé figyelmes hegymászó. Egészen mostanáig, amikor a 69 éves Larry Wright egy kirándulás alkalmával felfedezte a kis dobozkát és benne az üzenetet. Úgy gondolta, érdekes lenne kideríteni, ki az a Tim Taylor és mi lehet most vele, így hát megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot.

Először nem járt szerencsével, mert a papíron szereplő cím alapján még a fiú régi lakhelyén sem tudtak ennyi év után semmi információval szolgálni. A történet akkor vett érdekes fordulatot, amikor a titokzatos üzenet híre eljutott a La Canada Online szerkesztőségébe, nem sokkal később pedig már apja egykori cimborái hívták fel a most 53 éves Taylort: "nem fogod elhinni, de te vagy az újság címlapján!"

Mint kiderült, a ma San Diego Legfelsőbb Bíróságán bíraként dolgozó férfi egykoron egy cserkészcsapattal ment fel a hegyre, és még édesapjától vette át azt a szokást, hogy ilyen üzeneteket hagyott egy-egy útján. "Valahányszor a családommal Catalina szigetére utaztunk, apám mindig hagyott egy palackba zárt üzenetet" - mesélte. A kiránduláskor olyan helyet választott, amit érzése szerint korábban senki nem járt még meg, és a cserkészek által kapott térképen is névtelen csúcsként ábrázolták azt a részt.

Most, negyven évvel később a csúcs még mindig névtelen, így hát nem csoda, ha Taylor különös ötlettel állt elő. "Valószínűleg én voltam az első, aki megmászta, és Larry Wright, meg az unokája a második. Azt hiszem, nyugodtan elnevezhetnénk az első két ember után Taylor-Wright Csúcsnak!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.