Frissen építették a falat, de rosszul

Halálra zúzta a 3 éves óvodást a ráomló fal

Még a habarcs sem kötött meg a téglák között, amikor a rosszul felhúzott fal összedőlt - egyenesen egy 3 éves kislányra, aki azonnal belehalt a sérüléseibe.

2012.09.19 09:29ma.hu

Az egyik pillanatban még vidáman ugrándozott az anyja mögött, a másikban pedig már halott volt a 3 éves Meg Burgess, amikor az utcán váratlanul ráomlott egy frissen épített téglakerítés. Édesanyjával épp arról beszélgettek, hogyan fogja megenni az imént vásárolt péksüteményt, amit a saját zsebpénzéből vett. "Megfordultam, hogy megnézzem, mennyire gyönyörű, pár méterre volt tőlem. Akkor rámnézett és a fal ráomlott. Az utolsó darabig minden lezuhant és teljesen betemette őt. Egyedül a feje látszott csak ki" - idézte fel a szörnyű tragédiát az észak-walesi Lindsay Burgess.

Az anya és az építők kétségbeesetten próbálták kiásni a kislányt a kövek alól, de mire tíz perccel később a kórházba értek vele, már csak a halálát tudták megállapítani. A több mint négy éve történt tragédia után csupán most kedden kezdődött meg a kivitelezésért felelős George Collier bírósági tárgyalása, az eddig feltárt bizonyítékok alapján ő tehet arról, hogy Megnek ilyen szörnyű vége lett. "A fal egy ezredmásodperc alatt omlott le" - mesélte az anya, és mint kiderült, a kivitelező nem vette figyelembe sem az építési, sem pedig a biztonsági előírásokat.

A Daily Mail beszámolója szerint a kerítés mögött mintegy 15 tonnányi föld és törmelék volt felhalmozva, amit Collier kotrógéppel tolt meg újra és újra - ezt a félelmetes nyomást pedig a fal már nem bírta el és így dőlt ki. Az egészségügyi és biztonsági szakértők szerint a kerítés alapjai nem voltak megfelelőek és a habarcs is túl gyengére sikerült, miközben az újonnan alakult vállalkozás vezetője - 30 éves építői tapasztalataiban bízva - az építés során nem vette igénybe a szakértői véleményezést sem.

A férfi tagadja a gondatlan emberölés vádját, a tárgyalás pedig folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.