Megfordult az autópályán és visszafele haladt

"Halló, rendőrség? Egy őrült halad a forgalommal szemben!"

Feltehetően agyvérzés miatti rövidzárlat okozta egy több évtizede balesetmentesen közlekedő férfi életveszélyes szabálytalankodását: több mint 11 kilométert tett meg forgalommal szemben.

2012.09.13 09:29ma.hu

Egy, a nyolcvanas éveiben járó sofőr több mint 11 kilométert haladt egy ausztráliai autópályán a forgalommal szemben, a zárt láncú térfigyelő kamerák tanúsága szerint egy darabig teljesen rendben volt minden, aztán egyszercsak gondolt egyet, megfordult az utánfutós lakókocsijával, majd a többi sofőr nem kis megrökönyödésére a szélső sávban száguldott az ellenkező irányba.

Feltartóztatására többször is kísérletet tettek a rendőrök, de a járműblokádok láttán sem tért jobb belátásra.

A februárban történt esetben most született bírósági ítélet, az ügyvéd elmondása szerint egy időben fel nem ismert agyvérzés okozhatta a zavart ügyfelénél, aki több mint 30 éve vezetett balesetmentesen, akkor egy gyorshajtás került a "bűnlajstromára".

Ronald Jackson az eddigi példás magaviseletére tekintettel megúszta a börtönt és a pénzbüntetést, ám jogosítványát bevonták és soha többé nem ülhet volán mögé - számolt be a The Daily Telegraph című brit lap. A férfi egyébként 63 évvel ezelőtt szerezte meg a vezetői engedélyt és nem sokkal az incidens előtt újította meg azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.