A mexikói párlat nyerte a nemzetközi italmustrát

Jó a whisky, meg a vodka, de a tequilánál nincs jobb?

Hatvanfős ízlelőbizottság kóstolgatta végig a több mint 300 nemes nedűt, hogy megállapítsák: melyik ital a legfinomabb a világon. A kóstolók közt csak amatőrök foglalhattak helyet.

2012.08.15 17:29ma.hu

Kaliforniában, hatvanfős bizottságot nyűgözött le az el Jimador Reposado a negyedszerre megrendezett Spirits International Prestige elnevezésű versenyen. Az alkoholok civil szerelmesei vakon ízlelték a 39 kategóriában, 302 márka által felvonultatott whiskey-ket, likőröket, gineket, vodkákat és tequilákat.

A nagyszabású verseny legfőbb érdeme abban rejlik, hogy hűen tükrözi a vásárlóközönség ízlését és a keresletet. Hiszen az elismeréseket egy civil fogyasztókból álló bizottság ítéli oda az azt kiérdemlő szeszesitaloknak. Azaz a zsűri tagjainak semmilyen köze nem lehet forgalmazókhoz, nagykereskedőkhöz vagy viszonteladókhoz, és természetesen soraikban italszakértők sem foglalhatnak helyet.

A döntnökök között a lágy ízeket és a markáns zamatokat kedvelők is ültek, hogy a pikáns párlatok is teret nyerhessenek. Az esemény világszerte megmozgatta a lepárlókat, Ausztráliától Skócián át Sri Lankáig nevezték italaikat a mesterek. A mexikói 100%-ig agavéból készült el Jimador Reposado a zsűri „Kiváló Platina” minősítését nyerte el.

A megmérettetésen az íz, az aroma és a selymesség szempontjai voltak a leghangsúlyosabbak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.