Egész nap piált a gyerekgyilkos sofőr

"Halálra gázoltam a gyerekeket, öljetek meg!"

Egy öt és egy tizenegy éves fiút gázolt halálra egy 24 éves részeg férfi Szerbiában, aki előtte az egész napot ivással töltötte.

2012.08.11 15:51ma.hu

A 11 éves Vladimir és az 5 éves Mihajlo azonnal meghalt, mikor a részeg sofőr felhajtott a járdára. A fiúk apja, aki súlyosan megsérült a balesetben, az életéért küzd, gyerekei haláláról nem tájékoztatták. A közeli kocsma pincérnője szerint a gázoló az egész napot ott töltötte baráti társaságával és rengeteg alkoholt fogyasztott.

“Adjatok egy kést, adjatok, hadd öljem meg magam. Én már nem tudok tovább élni! Vlado kicsim, gyere vissza, hogy anyád csókolhasson! Mihajlo aranyom, angyalom, gyere, hadd öleljen még egyszer a nagymama.” Ilyen és ehhez hasonló sirámok hallatszanak csak a házból, ahol a család összegyűlt, hogy valahogy segítsenek Marinának, a gyerekek anyjának, aki még nem fogta fel teljesen a történteket. Az egyik szomszéd szerint csak fekszik a szobában és zokog, lélegzete gyakran kihagy, és fuldokolni kezd. Az orvosok folyamatosan gyógyszerezik, ami egy-két órát segít.

“Láttam, ahogy a 405-ös Peugeot felhajt a járdára és először Vladimirt találja el, majd olyan erővel ütközött Mihajlonak, hogy a gyerek métereket repült. Ez után találta el Stevant. Odarohantam és megfogtam Vladimir kezét és éreztem, hogy nincs pulzusa. Megfordultam és láttam, hogy a vértől borított Steva azt ismételgeti ‘Adjátok ide a fiaimat’. Mihajlot találtuk meg utoljára, elég messze, a bokrok között” - mesélte el az egyik szemtanú.

Mint kiderült, a sofőr képes volt kimászni az autóból, bement egy közeli udvarba és lemosta magát a csapnál, majd összeesett. “Egy pad alatt feküdt teljesen részegen. Amikor odaértünk elkezdett zokogni: ‘Gyerekeket öltem, most öljetek meg ti engem’ - mesélte az egyik szomszéd.

A kocsma pincérnője szerint, délelőtt óta szolgálta ki a társaságot és este 10 körül látta, hogy Ivan részegen beül az autóba. A gyerekek egyik rokona elmondta, hogy a nagy csattanásra az anya - mintha előre megérzett volna valamit - kirohant a házból és azt kiabálta: “hol vannak a gyerekeim, mondjátok, hogy nem haltak meg!” De aztán meglátta a fia élettelen testét és a súlyosan sérült férjét.

Az apát azonnal a belgrádi Elsősegély központba szállították. Rengeteg törése és zúzódása van, állapota válságos. Miközben az életéért küzd, senkinek sem volt elég ereje, hogy megmondja neki, mindkét fia meghalt a balesetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.