Játéktesztelőnek csapott fel az öt éves kislány

A világ legjobb gyerekmunkája - és még a jogvédők se tiltakoznak!

Kevés az olyan munka a világon, amiért a dolgozót igazán irigyelni lehet, gyerekmunkával kapcsolatban pedig eddig talán nem is merült fel hasonló vélemény. Pedig van az a feladat, ami nem csupa kizsákmányolásról szól.

2012.07.06 09:29ma.hu

Jessica Rosbook még csak öt éves, ám komoly és felelősségteljes munkája van. Az óvodás ifjú kora ellenére azonban a jogvédő szervezetek nem kezdtek élénk tiltakozó akciókba a gyermekmunka eltörlése ellen, a kislány barátai viszont kifejezetten irigykednek csoporttársukra a munkája miatt. Nem véletlen: a Kentben élő kislányt az egyik angliai játékgyártó cég "vette fel", feladata pedig a játékok tesztelése a megjelenés előtt.

Feladatköre magában foglalja a játékok alapos vizsgálatát, majd minősítését, cserébe pedig az összes tesztjátékot megtarthatja magának. "Jessica nagyon szereti próbálgatni a játékokat és minden bizonnyal tudatában van annak, hogy mennyire szerencsés kislány" - magyarázta az anyukája. "Eleinte csak élvezte, hogy mindig újabb és újabb játékai vannak, de mostanra már rájött, hogy a véleménye befolyásolhatja, hogy egy játék a boltokba kerüle" - tette hozzá.

A játékgyártó marketing menedzsere, Joanne Gray megerősítette, hogy számukra nagyon fontosak a fogyasztóktól érkező visszajelzések, bármilyen korúak is legyenek ők. Jessica segítségével már a tömeges termelés és a megjelenés előtt feltérképezhetik, hogy megfelel-e az új játék a várakozásoknak.

A Metro című angliai hírhonlap arra nem tért ki, hogy az álommunkát végző gyermek kap-e valami extra fizetést is a halomnyi játékon felül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.