Tűzoltók fogták be az elkóborolt hüllőt

Óriáskígyót talált a kirándulás közben

A tűzoltóság emberei azt hitték, hogy a kerékpáros túrára induló telefonáló egy mérgező kígyót talált, de végül "csak" egy óriáskígyót fogtak be az egyik kedvelt németországi erdei út mellett.

2012.06.20 15:29ma.hu

Amikor Anita Boller felhívta a németországi segélyhívó központot, a tűzoltók az elmondása alapján azt hitték, egy halálosan mérgező kígyóval találta magát szemtől szemben az inningeni erdőben. A speciális egység hőérzékelő szenzorokkal felszerelve vonult ki a helyszínre, ahol végül megkönnyebbülten állapították meg, hogy csak egy hét méteres óriáskígyó okozott riadalmat - marása tehát nem lett volna halálos, bár kevésbé megnyugtató a tudat, hogy ő inkább szorítás révén öli meg áldozatait.

A szakemberek szóvivője elmondta, hogy eleinte szkeptikusan hallgatták a kerékpárral kiránduló nő hívását, de végül amikor azt kezdte bizonygatni, hogy egy fa ágáról lóg lefelé a hüllő, úgy döntöttek, mégis kivonulnak. A befogott állatot most az augsburgi hüllőházba vitték, vélhetően egy magánember ereszthette szabadon.

"Az emberek megvásárolják a fiatal boákat, aztán amikor túl nagyra nőnek és nehéz ellátni őket, egyszerűen csak elengedik" - magyarázta a tűzoltók képviselője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.