Punkzenekar készítette az extra hanghordozót

Igazi csokiból készült a lemez - és szól!

Különleges hanglemezt adott ki egy horvát punkzenekar, igaz, a korongról nem polgárpukkasztó, hanem egy igazi klasszikus sláger szólal meg. Egy baj van csak: nem túl tartós.

2012.05.17 13:29ma.hu

Nem olyan tartós, mint a bakelit, de az biztos, hogy sokkal ízletesebb az a hanglemez-alapanyag, amit nemrég adott ki egy horvát punkzenekar. A legnagyobb meglepetés vélhetőleg őket magukat érte, amikor kiderült, hogy az eredetileg viccnek induló kísérlet kifejezetten jó eredménnyel végződött: az O kakva luna című, egyáltalán nem punk, inkább régi slágereket idéző szám kifejezetten jó minőségben szól.

A hagyományos, tűs lemezjátszón lejátszható korong nem másból, mint valódi csokiból készült, bár ezúttal az átlagosnál jóval magasabb kakaótartalmú keveréket készített az énekes egyik rokona. A Fon Biskich nevű zenekar frontemberének, Marinko Biskicnek a családja már több nemzedék óta csokiban utazik, így nem kellett messzire menni a hirtelen támadt ötlet megvalósításához. A különleges hanghordozó természetesen a megszokott bakelithez képest lényegesen vastagabb, de mint kiderült, a mikrobarázdákat ugyanúgy bele lehet préselni, utána már csak egy régi lemezjátszóra van szükség.

A lemez hallgatása során ugyanannyi sercegés hallható, mint egy átlagos bakelitlemezről, további előnye a csokilemeznek, hogy ha már nagyon unjuk a számot, nem kell a környezetet szennyezni a kidobásával, egyszerűen csak meg kell enni a lemezt. Persze nem árt némi óvintézkedés, például nem ajánlatos sokáig a kézben tartani, mert a kelleténél csöpögősebbé válhat a dallam, és arra sem tér ki a zenekar, hogy hány hallgatás után karcol új futamokat a "lemezbe" a lejátszó tűje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.