Alapvető kulturális szabályok a nyári szünetre

Illemtáborban illik megtanulni, hogy mi illik

Egyebek között a helyes étkezés, a másokkal való kapcsolatfelvétel, az öltözködés, a közlekedés, az utazás és más kultúrák illemszabályait tanulhatják meg a Zöld-Híd Alapítvány nyári illemtantáborában résztvevő 9-13 éves gyerekek.

2012.05.07 17:29MTI

A szervezők szerint fontos, hogy az általános iskolás gyermekek minél korábban találkozzanak azokkal a szabályokkal, amelyek az emberek közti érintkezést és a társadalmi életet szabályozzák, az illemtan alapjainak elsajátítása pedig nélkülözhetetlen az iskolai előmenetel és a későbbi érvényesülés szempontjából.

A gyerekek megismerkedhetnek a magyar nyelv jellegzetességeivel, az egészséges életmóddal és a "zöld" viselkedéskultúrával is. Délelőttönként játékos, interaktív illemtan-foglalkozásokat tartanak számukra, délután pedig kirándulás, tánctanulás, kézműves-foglalkozás és múzeumlátogatás szerepel a programok között.

A napközis tábor minden nap 8 és 16 óra között várja a gyermekeket az Öko-Kuckó Interaktív Oktatóteremben és Játszóházban. Részletek a tábor weboldalán olvashatók.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.