Helyben voltak az egységek, mégis katasztrófa lett

Leégett a tűzoltóság: senki nem vette észre a lángokat

Noha helyben voltak az egységek, mégis a késlekedésnek tudható be az a katasztrófa, ami egy svájci város tűzoltóságán történt: mire észrevették, hogy ég valami, már késő volt.

2012.04.18 09:29ma.hu / MTI

Saját kapitányságuk kapott lángra a svájci Buchs város tűzoltóinak, ám egyelőre érthetetlen módon senki nem vette észre a bajt, csak amikor már tényleg magasan nyaldosták a lángnyelvek az épületet és mindent, ami benne volt. A tűz kiindulópontja a pihenőszobában volt, a hűtőszekrény meghibásodása következtében pattant ki a szikra, ami aztán felgyújtotta az egész épületet.

A tűz eloltása után siralmas eredménnyel végződött a kárfelmérés: 6 szerkocsi teljesen kiégett, a kár pedig összességében több mint 300 millió forintnak megfelelő összegre rúg. Ennek ellenére a tűzoltóság szóvivője hangsúlyozta, hogy feladataik ellátásához még így is megfelelő eszközpark maradt, de az csak a vizsgálat lezárulása után derül ki, hogy miért nem vette észre egyetlen tűzoltó sem a készülődő bajt időben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.