Átidőzítették a szállítókocsik érkezését is

Olimpia 2012: Dudálni tilos!

Londonban a teherautósofőrök által bevett gyakorlat, hogy amikor megérkeznek az üzlet elé, ahová árut szállítanak, dudálással vagy füttyögéssel jelzik azt. Az olimpia ideje alatt más módszert kell találniuk.

2012.04.03 09:29ma.hu / MTI

Ahogy közeleg a 2012-es Olimpiai Játékok megnyitója, úgy szigorodnak a Londonban uralkodó szabályok és szaporodnak a tiltások. Az egyik legfrissebb "újítás", hogy a teherautósofőröket a városvezetés felszólította: az éjszakai és a hajnali órákban az ötkarikás játékok ideje alatt mellőzzék a dudálást és az egyéb zajkeltést.

A brit fővárosban a szállítók gyakorta tülköléssel vagy füttyel, de esetenként akár a riasztó aktiválásával is jelzik érkezésüket, ám az elöljárók úgy vélik, ez nem illendő a nemzetközi sportesemény ideje alatt.

A hétfőn kiadott rendelet azt is szabályozza, hogy mivel a fővárosba látogató egymillió turista alaposan felforgatja az amúgy is zsúfolt napközbeni forgalmat, a teherfuvarozást mindenképp a "néptelenebb" idősávokra kell áttenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.