Csak az előszót írta civil szerző

Rímekben adtak "ujjlenyomatot" a román rendőrök

Különleges verseskötetet adtak ki a román rendőrök, aminek stílusosan az Ujjlenyomat rímekben címet adták. Kiderült, hogy civilben a zord egyenruha mögött művészlelkek lakoznak.

2012.03.28 13:29ma.hu / MTI

Ujjlenyomatok rímekben címmel jelentetett meg egy egész kötetre való verset a romániai Bodza megye rendőrei, a bűnmegelőzési központ tisztjei mellett még a megyei rendőrfőnök-helyettes is rímekbe szedte gondolatait. Csak az előszó az, ami egy "civil" munkáját dicséri, igaz, ő a tollforgatásban számít hivatásosnak, mégpedig Gheorghe Petcu író, aki úgy fogalmazott: rendkívüli dolognak tartja, hogy a rendőrök titkon versírással foglalkoznak.

A romaniatimes.at című honlap szerint a kötetben egy félprofi szerző is felbukkan, aki ráadásul nő: Gina Zaharia gyakorlott betűvető, mivel szabadidejében már eddig is több detektívregény "bújt ki" az ujjaiból.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.