60 éven át balesetmentesen vezetett

Túlélte a "gyilkos utakat", kitüntetést kapott

60 éven keresztül nemhogy balesetet nem okozott, de még közlekedési bírságot sem gyűjtött be egy most 80 éves nő, ezért a közlekedési miniszter kitüntette őt.

2012.03.14 13:29ma.hu / MTI

Okkal nevezik a Dél-Afrikai Köztársaság autópályáit világszerte "gyilkos utaknak", egy most 80 éves nő azonban élete háromnegyedét úgy töltötte volán mögött, hogy egyetlen balesetnek sem volt részese, de még bírságot sem gyűjtött be a hatóságoktól. Az ország útjain csak az elmúlt néhány napban két tömeges baleset is történt: a hét elején egyetlen balesetben 11 ember halt meg, szombaton pedig egy gyalogosok közé hajtó autó hét ember életét követelte.

Az elmúlt évben összesen 14 ezer halálos áldozata volt a dél-afrikai utaknak. Hazel Souma példáján keresztül Sibusiso Ndebele közlekedési miniszter azonban felhívta a figyelmet, hogy a szabályos közlekedés minden szempontból elismerést érdemel, legyen szó akár a balesetmentességről, akár az "ártalmatlan" közlekedési kihágásokról. Egyúttal felszólította az embereket, hogy "szigeteljék el és leplezzék le" a szabálytalankodó sofőröket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.