Két családban tripláztak a "mostoha" napon

Harmadszor is február 29-én szült

Eddig világszenzáció volt az a norvég család, amelyben a három gyermek napra pontosan 4 év különbséggel született, épp február 29-én. Szerda óta egy amerikai anya "felzárkózott" hozzájuk.

2012.03.02 11:29MTI

Egészen szerda reggelig egy norvég családot emlegettek minden negyedik évben a hírekben: Henriksenék három gyermeke napra pontosan 4 év különbséggel jött a világra, és mindhárman február 29-én ünneplik születésnapjukat. Ebben az évben azonban váratlanul felzárkózott melléjük az amerikai Estes család, miután Luiese szerdán - azaz február 29-én - világra hozta harmadik "szökőnapos" gyermekét.

Luiese és David először 2004. február 29-én lettek szülővé, amikor megszületett első fiuk, Xavier, majd pontban négy évre rá az újabb fiúcskát, Remingtont köszönthettek a családban. Idén megszakadt a lánc, mert ezúttal egy kislány bújt ki a mami hasából, igaz, ezúttal már az orvosok is beleszóltak a születés dátumába.

A 4 kilós babának ugyanis már öt nappal korábban meg kellett volna születnie, egészségügyi okokból tehát kénytelenek voltak megindítani a szülést. A Jade nevet kapott kislány mindazonáltal a párnak nem a harmadik, hanem az ötödik gyermeke, két nagyobb testvére viszont "normális" napon született.

Amennyiben Luiese és David úgy döntenének, hogy szeretnének még egy gyereket, és ő épp 2016. február 29-én születne meg, akkor átvennék a vezetést az eddigi rekordertől, a Henriksen famíliától, náluk ugyanis már túl idősek a szülők ahhoz, hogy újabb gyermekvállalás kerüljön náluk szóba.

Ott a három férfi már maga is apa, sőt, talán nagyapa-korba is lépett, ugyanis 1960-ban, '64-ben és '68-ban jöttek a világra. David Estes mindenesetre már Jade születése után azt mondta: nincs kizárva, hogy újra próbálkoznak, hátha sikerül végképp megdönteni a norvég rekordot.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.