Bikaborjakkal küzdve mutatják be erejüket

Törpe torreádorokkal védik a kisemberek becsületét

A kisember is jó ember - vallják a mexikói kisnövésűek, és hogy ennek nagyobb hangot adjanak, törpe torreádorokkal indultak turnéra. "Aki egy bikát le tud győzni, az bármire képes" - mondták.

2012.02.22 17:29MTI

Törpe torreádorok turnéznak Latin-Amerikában bikaborjakkal küzdve az alacsony növésű emberek becsületéért. "Ha egy kis ember le tud győzni egy bikát, akkor bármire képes. Ez az, amit bizonyítani akarunk" - idézte Javier Landát, az egyik torreádort a brit Metro újság.

A törpe matadorok mindazonáltal nem kifejlett bikákkal, hanem borjakkal viaskodnak, amelyek arányaikban illenek hozzájuk. A "kicsinyített" bikaviadalokon a fiatal marhákat pedig nem döfik le, de még csak meg sem sebzik produkciójuk alatt, amely inkább kacagtató, semmint rémületes, bár nincs híjával az akrobatikus ügyességű mozdulatoknak.

A törpe torreádorok évente száz előadást tartanak, és az idén megjelenik egy könyv, amely őket méltatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.