Unatkozó ebeknek találták ki a műsort

Ez is Amerika: előfizetős tévécsatorna csak kutyáknak!

A gazdik gyakorta kényszerülnek magukra hagyni kedvenceiket, ám az unalom és csönd ellen bekapcsolva hagyott tévében gyakorta a kutyák lelkét megzavaró filmek mennek. Ezentúl ez másképp lesz!

2012.02.21 07:29ma.hu / MTI

Különleges, kifejezetten kutyák számára indított kábelcsatornával rukkolt elő egy kaliforniai csapat, mert úgy vélik, az embereknek sugárzott agresszív filmek megzavarhatják egyes állatok lelki nyugalmát. A DogTV néven induló csatorna eleinte ingyenes lesz, később 4 dollár 99 centért (ezer forintért) lehet rá előfizetni havonta.

Az ötletgazdák fejéből akkor pattant ki a nagy terv, amikor felismerték, hogy számos gazdi napközben kénytelen magára hagyni kutyáját, ám hogy ne unatkozzon az üres lakásban, bekapcsolják neki a tévét. Csakhogy ilyenkor gyakorta sugároznak autósüldözéses, lövöldözéses, robbanásos filmeket, és a szirénavijjogás sem épp megnyugtató a kutyák számára, a gazdi távolléte miatti feszültségüket ez tehát csak fokozza, ahelyett, hogy jól éreznék magukat.

A DogTV adása épp az ilyen hangoktól és jelenetektől lesz mentes. Ebpszichológusok bevonásával állapították meg a szakemberek, több mint 400 órányi megfigyeléssel tesztelve, hogy milyen műsorokat szeretnek nézni és hallgatni a kutyák, majd ez alapján dolgozták ki a műsorkínálatot.

Eszerint a kutyák leginkább a fajtársaikról szóló filmeket szeretik nézni, a legtöbb eb kedvenc sorozata a Gazdátlanul Mexikóban című mozi, ha pedig zenét hallanak, akkor a hárfa a legkedvesebb a fülüknek.

Ami a csatorna előfizetési díját illeti, nem is magas összeg, az állattartók összességében évi 50 milliárd dollárt költenek kutyáikra. Ha beválik a Kaliforniában, azon belül is San Diego körzetében indított csatorna, elképzelhető, hogy a műsort kiterjesztik több területre is. Azt viszont már most megígérték a tulajdonosok, hogy reklámmal nem fogják megszakítani a műsorokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.