Lesújt a törvény szigora a feleséghalmozókra

Négy feleség még oké, de hatért már büntetés jár

A megengedettnél kettővel többet, összesen hat feleséget tartott egy szaúd-arábiai "vallásrendőr", akit ezért 120 ostorcsapásra és hat hét börtönre ítélt egy helyi bíróság.

2012.02.15 14:29MTI

A lakosság erkölcsös viselkedését a déli Dzsiszán régióban felügyelő tisztségviselő saját magára már nem vonatkoztatta a szigorú vallási előírásokat, s nem érte be az iszlám hagyományos értelmezése szerint engedélyezett négy asszonnyal.

Az as-Sark című helyi lap jelentése szerint a hivatásos erkölcscsősz törvényes keretek között házasodott össze három szaúdi és egy, az arab királyságban élő külföldi nővel, ám két további külföldi állampolgárral már illegálisan kötötte össze életét. Utóbbi két feleségének tartózkodási engedélye sincs.

A bírósági végzés szerint az ostorcsapásokat három részletben hajtják végre. A férfit öt hónapig tartó utazási tilalommal és pénzbüntetéssel is sújtják.

Az iszlám tradicionális értelmezése alapján egy muszlim férfinak egyidejűleg maximum négy felesége lehet, amennyiben mindegyikőjüket azonos bánásmódban képes részesíteni. A legtöbb iszlám országban azonban tiltják a többnejűséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.