Franciaországból indult, Thaiföldig jutott

Nagy utazás: 14 ezer kilométert repült egy lufi

Nagy utat tett meg egy luftballon, amelyet tavaly nyáron Franciaországban bocsátottak útra és hónapokkal később Thaiföldön kötött ki egy halász kezében.

2012.02.03 17:29MTI

A lufit Franciaország nyugati részén engedték fel kisgyerekek, akik iskolájuk névjegyét is mellékelték a gömbhöz. "Elővigyázatosságból műanyagba burkoltuk a címünket tartalmazó kártyát" - mondta a kisdiákok egyike.

Az iskolások januárban hallottak legközelebb a nyáron elengedett lufiról. "Épp a tengerparton haladtam elefántom hátán, amikor megtaláltam a luftballont, és vele együtt az iskola címét" - mesélte a thaiföldi halász a megadott címre küldött levelében, hozzáfűzve hogy igen nehéz volt számára megtalálni a kisdiákok hazáját a térképen. Franciaországot és Thaiföldöt 14 ezer kilométer választja el egymástól.

A halász múlt év december 27-én adta postára félig franciául, félig thai nyelven írott levelét, amely január 17-én érkezett meg Franciaországba. A gyerekek még június 25-én engedték fel a lufit, de mivel nem számítottak arra, hogy az a világ másik végén köt ki, elfelejtették a címben jelezni, hogy városuk - Limalonges - Franciaországban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.