Kovács Lázártól százezreket követel Andrea

Újabb balhé a sztárséf körül: mennyi is az annyi?

Ügyvédje szerint havi 14 ezret, exszeretője szerint viszont 50 ezret kellene fizetnie gyermektartásra Kovács Lázárnak, aki valójában 30 ezer forintot utal át minden hónapban kisfia nevelésére.

2012.02.01 08:29ma.hu / TV2

Hiába született döntés Kovács Lázár és exszeretője, Bíró Andrea közös gyermekének ügyében tavaly nyár végén, most újabb jogi vita lángolt fel közöttük és ügyvédjeik között. A sztárszakács ugyanis havi 30 ezer forintot utal a balkézről született fia, Lázárka nevelésére, miközben a gyerek anyja szerint a bíróság 50 ezer forintot ítélt meg az elsőfokú, de megfellebbezett döntésében. Dr. Ruttner György viszont azt állítja: még túl is teljesíti a séf a kötelezettségét, szerinte 14 ezer forintnál több nem járna a nőnek.

A szövevényes ügy hátterét maga a sztárügyvéd magyarázta meg az Aktívnak, hisz még az egyébként egyértelműnek tűnő jogszabályok sűrűjében is el lehet veszni és nem véletlen, hogy mindkét fél másként értelmezi az elsőfokú bírósági ítéletet. Dr. Hyross Virág, Andrea ügyvédje az ítélet szövegéből azt a részt emelte ki, mely szerint "a folyó tartásnak a végrehajtásra nincs halasztó hatálya", Ruttner szerint azonban a megfellebbezett ítélet nem jogerős, ezért addig nincs miről vitatkozni.



Pedig vita nagyon is van: nemcsak az a kérdés, hogy mikor kell fizetnie Kovács Lázárnak, hanem az sem egyértelmű, hogy pontosan mennyit. Andrea és ügyvédje szerint havi 50 ezer forintról szól az ítélet, Dr. Ruttner viszont úgy számolja, hogy csupán havi 14 ezer forint jár a kis Lázárka tartására. A törvény szerint ugyanis az eltartásra kötelezett jövedelmének felét kell a gyermekek nevelésére fordítani, és mivel a sztárszakács a házasságán belül 3 törvényes gyereket is nevel, köztük oszlik meg az a nagyjából 70 ezer forint, amit a bíróság alapul vesz a számításhoz.

Persze a jövedelmi adatok szerint az apa nem ennyit keres, de a papíron szereplő közel 220 ezer forintot el kell osztani a háztartáson belül élők számával, az pedig tovább bonyolítja a már eleve szövevényes számolgatást, hogy Bíró Andrea célzott rá: gyermeke apjának több a jövedelme annál, mint amit a bíróság figyelembe vett.

Még több hír Kovács Lázárról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.