Hírességek lógtak a levegőben

Galéria - Selyemszalagban tekergőzött VV Gigi

Új őrület hódít hazánkban: egyre több hölgy próbálja ki az aerial yogát. Egy rendhagyó óra erejéig három ismert hölgy is beugrott a függőágyba: VV Gigi, Köböl Anita és Szunai Linda ismerkedett meg a yoga előnyeivel.

Nekik sem könnyű, pedig annak tűnik az aerial jóga képgaléria

2011.12.01 16:29krQ

Az aerial jóga lényege, hogy az edzés során a sportolni vágyók egy mennyezetre rögzített rugalmas selyem függőágyban, úgynevezett hammockban végzik a meghatározott jógamozdulatokat. „Hihetetlenül jól éreztem magam. Azt hittem erről a testmozgásról, hogy nehéz, de tévedtem: még annál is nehezebb” – mondta nevetve Gigi, a ValóVilág negyedik szériájának versenyzője.

"Már régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy kipróbálom az aerial jógát, de eddig nem találtam egy helyet sem, ahol alkalmam lett volna rá. Ez a fajta mozgás nagyon látványos, így még az is lehet, hogy egy-két elemet beépítek a koreográfiáimba. Azonban nem csak mutatós, hanem erősítésnek is kiváló, hiszen olyan izmokat mozgat meg, amelyeket más edzésformák nem.

Fotó: KRQ (A galériához KATT a képre!)


Gigi, Szunai Linda és Köböl Anita meglepődtek, hogy a látszólag könnyű mozdulatok milyen erőfeszítéssel járnak, de mindhárom lány nagyon élvezte az edzést. „Nagyon tetszett az óra” – mesélte lelkesen Köböl Anita, a TV2 műsorvezetője. – „Már többször incselkedtem a gondolattal, hogy kipróbálom az aeriel jógát, mert nagyon látványosnak és könnyednek tartottam. Ehhez képest meglepődtem, mert nehezek voltak a gyakorlatok. Amikor egy-egy pózt felvettünk, kellemes volt, de az odáig vezető út nagy erőfeszítéssel járt. Én egyébként is más mozgáshoz vagyok szokva: sokat futok és erősítek.

Magyarországon csupán két helyen, a Dollhouse Táncstúdióban, valamint a Magyar Légtornász Egyesületnél lehet kipróbálni az aerial jógát. Az edzésekre máris olyan nagy az érdeklődés, hogy a hölgyek sorokban állnak, hogy bejuthassanak egy-egy órára.

Nagyon örülünk, hogy végre Magyarországon is megjelent az aerial jóga” – avatott be Bardóczy Ilka, aki 2011-ben Pole Fitness világbajnok lett párosban Pállmaffy Barbarával. – „Külföldön már egy ideje népszerű testmozgás, hazánkban azonban csak idén tavasszal vette fel a Magyar Légtornász Egyesület sportágai közé, és nyár vége óta az egyesülethez és Pirner Almáékhoz lehet járni az órákra. Az edzések nagyon izgalmasak, látványosak, és nem csak erősítenek, hanem nyújtják is a testet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.