Saját erőből győzte le a daganatot a műsorvezető

Demcsák Zsuzsa megrázó vallomása: "Volt hat hét pokol"

Csak a főzés közben tudott teljesen kikapcsolni, de úgy emlékszik vissza élete talán legnehezebb hat hetére, mintha a pokolt járta volna meg. Abba azonban nem akart belenyugodni, hogy daganatos.

2011.11.21 16:29ma.hu / TV2

Egy költözés kellős közepén érte a drámai hír annak idején Demcsák Zsuzsát: rákos sejteket találtak egy rutinműtét után az eltávolított szövetdarabban. A TV2 műsorvezetője az eset után csak annyit mondott, hogy már egészséges, de arról, hogy valójában mi történt azokban a hetekben, csak most, közel két évvel a megrázó telefonhívás után beszélt a Mokkában, Joshi Bharat kérdésére.

Fotó: TV2

A gyerekkori barátnőjével pakolták épp dobozokba a holmikat, amikor megcsörrent a telefon. "Arra emlékszem, hogy volt ott egy kis zsámoly, amit még nem raktunk el, és arra leültem. Hallottam, amit mond, és értettem is, amit mond, próbáltam kérdezgetni. (...) Gyorsan elhadartam neki, miután letettük a telefont, és arra emlékszem, hogy utána teljes összeomlás volt" - vallotta be a mindig mosolygós műsorvezető.

Ez azonban nem tartott sokáig, Demcsák Zsuzsa elmondása szerint szinte azonnal legyűrte az elkeseredést az az érzés, hogy "Na nem! Ezt én nem hagyom, ebből meg lehet gyógyulni!" - és a következő lépésként már hívta is az összes olyan ismerősét, akiről tudta, hogy különféle alternatív módszerek segítségével képesek neki erőt adni a küzdéshez.

A következő vizsgálatra egy hónap múlva került sor, majd további két hetet kellett várni annak az eredményére, összesen tehát hat hétig tartott a pokol, de végül az orvos jó hírt közölt vele. "Akkor eleredt a könnyem, és mint egy gyerek, úgy bömböltem" - idézte fel a megkönnyebbülés pillanatait a híresség.

A főzés adott neki leginkább nyugalmat, olyankor már-már meditatív állapotba került és az töltötte őt el erővel, de most azt mondta, szinte sosem adta fel. "Azt hiszem, egyetlenegyszer mondtam azt a férjemnek, hogy figyelj, ha bármi történik velem, akkor ezt és ezt csináljátok a gyerekekkel" - mesélte.

Még több hír Demcsák Zsuzsáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.