Az élő katonák fogták el a tolvajokat

Tehetetlen volt az agyaghadsereg a sírrablók ellen

Több sírrablót még keresnek, de kilencet már letartóztattak a kínai hatóságok, miután a tolvajok megpróbáltak bejutni a műtárgyakkal teli királyi temető egyik sírjához.

2011.10.25 16:29ma.hu

Alig néhány méterre a híres agyaghadseregtől fogtak el a kínai hatóságok egy egész csapat sírrablót, bár a kilenc letartóztatottal még mindig nem teljes a létszám, többeknek sikerült elmenekülniük, amikor a katonák rajtuk ütöttek.

A kétezer éves királyi temetőben, Xian várostól mintegy 170 kilométerre összesen 49 sír található, köztük az egykori Csin dinasztia 19 uralkodójáé is. A tolvajok épp a hatos számú sírhoz igyekeztek, amikor elfogták őket.

Fotó: LivingMoon


Bár néhány sírrablót még keresnek, az biztos, hogy a felbecsülhetetlen értékű műtárgyakat nem sikerült megkaparintaniuk a szökött tolvajoknak sem, a sírt közvetlenül körülvevő, fából készült utolsó védőfalat ugyanis nem sikerült berobbantaniuk - közölték a hatóságok.

A rablók egyébként egy 19 méter mély alagúton keresztül jutottak a sír közelébe.

Az első kínai császárvégső nyughelyéül is szolgáló temetőben található híres agyaghadsereg a világörökség részét képezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.