Börőre csak nevetve lehet emlékezni

Nacsa Olivér: Böröczky azt hitte, őt nem érheti baj

Szűk egy hónapja a sztárvilágot és a rajongókat is lesújtotta a hír, amikor Böröczky József súlyos betegség után elment. Legjobb barátja, aki végig mellette volt, emlékét vidám sztorikkal idézte fel.

2011.10.14 10:48ma.hu / RTL Klub Reggeli

Hónapok óta sejteni lehetett, ami végül szeptember 17-én mégis megrázta az egész országot: Böröczky József elveszítette a rákkal folytatott kemény küzdelmet, töretlen élniakarása és humorérzéke ezúttal nem védte meg. Egy hónapja nemcsak a humoristák és a színészek gyászolták őt a civil rajongók mellett, de egy emberként siratták a motorosok is, hisz Börő a mókázás mellett kiváló szakkommentátor volt a sportágban.

Egyik legjobb barátja, Nacsa Olivér mindvégig mellette állt az utolsó időszakban is, így aztán igazán közelről ismerte az egykor Bill Clinton-hasonmásként berobbant sztárt. Az RTL Klub Reggelijében mégsem erről, hanem azokról az ártatlan, mégis óriási kaliberű stiklikről mesélt kacagva és nevetést csalva a műsorvezetők arcára is, amelyekre Börő minden pillanatban készen állt.

Fotó: RTL Klub / Reggeli


"Nem ismertem szórakoztatóbb embert: olyan helyeken láttam, olyan közönség előtt... Külföldi embereket tudott úgy megnevettetni, hogy az leírhatatlan. Amikor itt volt a Real Madrid, odament a szállodában a menedzserhez, és elintézte, hogy ölben kihozták David Beckhamet, ledobták oda és mondta, hogy szeretne egy fotót... Mindent elintézett" - mesélte nevetve Nacsa.

Jose Murinhóval is így készült közös fotó, pedig ott a szálloda recepciósa már jól tudta, mi következik, amikor meglátta Böröczkyt belépni, ám mire megkérdezte volna, hogy "Művész úr, ugye nem...?", addigra Börő már ott ült a világhírű fociedző mellett.

"A nyolcvanas években is kiment Olaszországba, volt egy fehér öltönye, és rávarratott egy Nemzetközi Motorsport Szövetség emblémát" - folytatta a sztorizást a humorista. Böröczky akkoriban az autójában aludt, annyira nem volt semmi pénze, de egy napon a fehér öltönyben besétált a versenypályára, a biztonsági őrnek pedig olyan határozottan, mégis végtelen lazasággal tudta odavetni, hogy "president", hogy mindenki elhitte, valóban ő a szövetség elnöke.

"Három napon keresztül ötcsillagos szállodát fizetett neki az NMSZ, a zár sajtótájékoztatón ott ült az elnökségben, és akkor felállt, és elmondta, hogy ő tulajdonképp csak egy rajongó és hogyan jutott be..." - a szervezők pedig egyrészről maguk alá zuhantak a biztonsági rendszer ilyen mértékű hibája miatt, másrészről viszont elképesztően nevettek Börő pimaszságán.

Olivér egyébként az elsők közt, júniusban tudta meg, hogy komoly a baj a barátjával, noha akkor már Böröczky József hosszabb ideje érezte, hogy valami nem stimmel. Csak nem vette komolyan a szervezete jelzéseit. "El is mondta a betegágyán, hogy ő azt gondolta, bizonyos értelemben kiválasztott. Hogy őt nem érheti semmi baj. Én is mindig azt mondtam neki, hogy ő egy vasember, tényleg annyi mindenből kijött" - mesélte a jóbarát.

Ebből az utolsóból nem sikerült neki, de az biztos, hogy ő is azt szeretné, ha mindig a vidám dolgokra emlékeznének vissza vele kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.