110 napig tartott a megvonás

Sztrájkoltak a nők: "Ha nincs út, nincs szex!" - Lett út!

110 napon keresztül nem mutattak semmi hajlandóságot egy kolumbiai település asszonyai a szexre, ezzel akarták kikényszeríteni egy már régóta követelt bekötőút megépítését. Tervük sikerült.

2011.10.13 11:29ma.hu

Csaknem 18 éve várnak a kolumbiai Barbacoas városának lakói egy 57 kilométeres bekötőút elkészültére, amely minimum hat órával rövidíti le a menetidőt a városkától 250 kilométerre lévő regionális metropoliszhoz, Pastóhoz.

A város női lakói végül megelégelték a hosszú várakozást és úgy döntöttek: addig nincs szex, amíg a város elöljárói nem tesznek hatékony lépéseket az építkezés folytatására.

Bár hivatalosan senki nem ellenőrizte a fogadalom betartását, nagy valószínűséggel komolyan gondolta a sztrájkban résztvevő 280 nő az ígéretét, mert 110 nap elteltével végre ezen a héten elindultak a munkagépek a közlekedési miniszter és a kormányzó jóváhagyásával.

A nők ennek örömére szertartásosan megszabadultak a jelképesen viselt láncaiktól, a polgármester felesége pedig kijelentette: kész poligráfos vizsgálat elé is állni, hogy bebizonyítsa, valóban szigorú megvonásban részesítette a város első emberét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.