Sokba kerülhet az ártatlan tévés tréfa

Álpilóta verte át a reptéri biztonságiakat - de ő húzta a rövidebbet

Egy pilótának öltözött férfi megpróbált bejutni az új-zélandi főváros, Auckland nemzetközi repülőterének egyik lezárt területére, majd meglépett a biztonsági őrök elől. Később kiderült, hogy az eset egy rosszul elsült televíziós produkció része volt.

2011.09.19 17:39MTI

A történet szombaton kezdődött, amikor a helyi hatóságok bejelentették, hogy keresnek egy férfit, aki rangjelzéssel ellátott fehér ingben és ezüst színű szárnyas jelvénnyel díszített sötét sapkában jelent meg a repülőtéren. Az illető egy nagyméretű aktatáskát is cipelt.

A rendőrség illetékese elmondta, a férfi megpróbált bejutni a repülőtér egyik elzárt területére, ám a biztonsági őrök felfigyeltek rá. Az álpilóta ekkor sietve elhagyta a légikikötőt, és egy fekete Toyota kisbuszba pattanva elmenekült.

Az eset nagyban emlékeztetett a 2002-es Kapj el, ha tudsz! (Catch Me If You Can) című amerikai krimire, amely egy fiatal szélhámos igaz történetét dolgozza fel: ő egy légitársaság pilótájának adta ki magát, amíg az FBI le nem fülelte.

A történet hétfőn új fordulatot vett azzal, hogy kiderült: az egész eset az egyik helyi televíziós csatorna produkciójának részét képezte. A rendőrök hétfőn őrizetbe vettek egy vállalatigazgatót, egy filmproducert és egy műsorvezetőt.

A produkció arcaként ismert Ben Boyce közleményben kért elnézést az általuk okozott kellemetlenségekért. Ennek ellenére ha a három férfit bűnösnek találják, akkor akár egy év börtönre, vagy 8300 dolláros (1,8 millió forint) pénzbüntetésre is számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.