4 év után sikerült a dobogó tetejére állni

Hajas László: "Eddig mindig bealudtam a rajtnál" + Galéria

Négy év óta minden egyes Nemzeti Vágta állandó résztvevője Hajas László, akitől idén már-már szinte kimondatlan - vagy helyenként ki is mondott - elvárás volt a győzelem. Hogyan élte meg?

Hajas László győzelme: A Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutama képekben képgaléria

2011.09.19 14:49ma.hu / RTL Klub

Az emberi memória néha igen érdekesen működik: noha Hajas László csak a legelső Nemzeti Vágtán esett le a lóról, az elmúlt két évet gyönyörűen teljesítette - igaz, a győzelem elmaradt -, mégis valahogy mindenki arra az egy bukásra emlékezett a mesterfodrásszal kapcsolatban. Idén végre megtört a jég, és a híres figaró nemhogy elsőként ért be a célba, de elképesztő előnyre tett szert a másik négy versenyzőhöz képest - utóbbiak között egyébként az összes helyezést csak a célfotóval lehetett eldönteni.

Fotó: RedLemon (A galériához KATT a képre!)


A futam szinte már a rajtnál eldőlt, ahol Hajas László lova szinte kirepült a rajtvonalról. Az RTL Klub Reggeli című magazinjában úgy fogalmazott: "Eddig mindig az volt, hogy bealudtam a rajtnál, és most azt mondtam, nem fogok bealudni, megpróbálok elrajtolni elsőnek, és ez sikerült!"

A sztár nem titkolta azt sem, hogy mennyire jó érzésként élte meg, hogy olyan sokan drukkoltak neki és annyian szeretik őt, ugyanakkor tudta, hogy már-már elvárás vele szemben, hogy végre sikerüljön elsőként célba érni. "Emögött egy igazán nagy csapatmunka volt" - tette hozzá.

Ám nem volt elég, hogy ő maximálisan odategye magát, hisz rajta kívül még négy versenyző lovas és ló volt a pályán, és ahogy a mesterfodrász mondta: nagyon nagy lutri az egész, hisz nem lehet tudni, ki alatt milyen ló van. Somlyó viszont remekül futott, és hiába ijedt meg Hajas a második körben, amikor azt kezdte érezni, hogy fárad a ló, mert hátra-hátrapillantva mindig azt látta: messze vannak még a többiek.

A jótékonysági sztárfutam fődíját - 100 ezer forintot - a győztes a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának ajánlotta fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.