Berúgott az érett gyümölcstől az állat

Részeg szarvas akadt fenn az almafán

Igencsak fura látványban volt része egy svéd férfinak, amikor a szomszédja kertjébe átnézett: az almafán egy rémült jávorszarvas kalimpált, erősen illuminált állapotban.

2011.09.09 08:37ma.hu

Szó szerint fennakadt egy részeg jávorszarvas az almafán, olyannyira, hogy végül a tűzoltóknak kellett megmenteniük - a fa húzta a rövidebbet, ágai bánták a fura kalandot.

Az állat valahogyan betévedt a közeli erdőkből a városba, ahol nagy örömére talált egy almafát, finom, érett gyümölcsökkel. Elkezdett falatozni, ám a túlérett almáktól hamarosan igen jókedve kerekedett, és ahogy ez már ilyenkor lenni szokott, egyre többet és többet akart.

Az almák viszont kezdtek elfogyni a fa elérhető magasságában, így a jávorszarvas ugrott egy nagyot - akkorát, hogy elvesztette a lába alól a talajt. A kert tulajdonosa épp nyaralt, a szomszédja, a 45 éves Per Johansson hívta a rendőrséget és a tűzoltókat, akik hasztalanul próbálták a négy lábbal kalimpáló, szorult helyzetben lévő vadat leemelni, végül egy megoldás maradt: az ágakat lefűrészelték, így sikerült megmenteni a szarvast.

Fotó: Telegraph


A legviccesebb az esetben az, hogy az ijesztő kaland után a nagyvad nem visszamenekült az erdőbe, minél messzebb a megpróbáltatásainak helyszínétől, hanem elsétált az őt megtaláló szomszéd kertjébe, ott leheveredett, majd két teljes napon át édesdeden aludt. Alkalmi "szállásadója" szerint nincs kizárva, hogy még mindig nem józanodott ki teljesen, bár az is lehet, hogy egyszerűen csak félkegyelmű.

A részeg szarvasok egyébként meglehetősen gyakori látványnak számítanak Svédországban, de eddig csak a földről ették fel az erjedésnek indult gyümölcsöket, a fán még sosem akadt fenn egyetlen állat sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.