Kiderült, miért nem tud lefogyni az énekesnő

Zoltán Erika: "Gondolhattam volna, de szupernőnek képzeltem magam"

A 80-as évek végén nádszálkarcsúnak ismertük meg, aztán Zoltán Erika szinte észrevétlenül gömbölyödött ki, miközben ő maga sem tudta, hogy egy betegség miatt nem tud szabadulni a kilóktól.

2011.08.03 10:29ma.hu

"Sokáig csúfoltak a fiúk, cérnának hívtak az iskolában" - énekelte évtizedekkel ezelőtt Zoltán Erika, akire az összes akkori tinilány irigykedve nézett, mert mindenki szeretett volna olyan vékony lenni, mint ő. Aztán eltelt néhány év, és megdöbbenve vettük észre, hogy az egykori nádszálkarcsú énekesnő a fittségéből mit sem veszített, mégis a kilók észrevétlenül felkúsztak rá.

Sokáig ő maga sem sejtette, hogy gond van, csak akkor kezdett gyanakodni, amikor már a legdrasztikusabb fogyókúrák is alig-alig hoztak némi változást. "Pedig Robi (az énekesnő férje - a szerk.) évek óta ugyanezzel a dologgal szenved és állandóan jár kontrollra" - mesélte az RTL Klub Fél kettő című műsorában, elismerve, hogy épp emiatt tájékozottabbnak kellett volna lennie.

Fotó: TV2 / A Nagy Duett

"Gondolhattam volna, de én az a típusú szupernő vagyok, hogy nekem úgyse lehet semmi baja, megyek és csinálom a dolgom, és ez azzal jár, hogy egészséges is vagyok" - fogalmazott.

Habár azt mondta, hogy genetikailag sosem volt vékony típus, még 51-52 kilósan is úgy érezte, a pocak és a fenék lehetne kisebb is, valójában a szülés alatt és után sikerült összeszedni azokat a zsírpárnákat, amiktől azóta is hasztalanul próbál megszabadulni. Miközben elfogadta, hogy a biológiával nem lehet szembemenni, és nem érdemes küzdeni azért, hogy kevesebb legyen valaki, mint amennyire a természet jónak látja, egy szép tavaszi napon mégis elhatározta, hogy jobban odafigyel az étkezésére és a rendszeres testmozgásra.

Az első öt kiló annak rendje-módja szerint le is ment, ám Erika hamarosan arra lett figyelmes, hogy hiába a pörgős napok, hiába van, hogy egész nap jóformán semmit nem is eszik, a mérleg onnan kezdve meg se mozdult.

"És akkor teljesen más miatt, Robinak egy receptért beugrottam a háziorvoshoz, és mondta, hogy nézzünk már egy vérképet nálad" - ami azonnal kimutatta, hogy valami nem működik jól, így elindult közösen a szakemberrel felderíteni, mi is okozza a gondokat. Kiderült, hogy a pajzsmirigy zavarai állnak a háttérben, amit a további vizsgálatok fognak pontosítani és megmutatni, hogy milyen kezelésre lesz szükség.

Azóta a sztárt már a rosszabbul sikerült lesifotók sem zavarják, elfogadta önmagát és inkább azokra a megjegyzésekre koncentrál, amelyek pozitív kicsengésűek a külsejét illetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.