Megszabadultak a káros szenvedélytől

Videó: Béci és Jerzy végre fellélegezhettek

Egyik napról a másikra tették le a cigit és másokat is arra biztatnak, hogy igenis meg lehet szabadulni a káros függőségtől, ha az ember akarja. A VV4 sztárjai élen járnak a dohányzásellenes kampányban.

2011.07.28 13:47ma.hu

Szinte minden dohányos tisztában van a szenvedélye káros hatásaival, ám minden dohányos a kifogások elképesztő arzenálját képes felsorakoztatni, ha azt kérdezzük: "akkor miért szívod?" Ezek között gyakran hangzik el a "nem lehet egyik napról a másikra letenni" és az "azért, mert akkor elhíznék" magyarázat.

Sok más mellett azonban épp ezekre mutat remek ellenpéldát a ValóVilágban megismert Béci és Jerzy, akik egy verseny jutalmaként válhattak az idei dohányzásellenes kampány fő képviselőivé.

Az RTL Klub ugyanis néhány héttel a VV4 elindulása után megelégelte, hogy a játékosok a téli hideg ellenére szinte állandóan a villa előtti nyitott udvaron állnak és arcuk alig látszik a sok füst mögül. Ezért versenyt hirdettek: aki a villában töltött ideje alatt egyetlen szál cigit sem szív el, az lehet a reklámarca a füstmentes kampánynak.

Fotó: RTL Klub / Fókusz


A lakók többsége nagy lelkesedéssel indult neki a feladatnak, ám alig pár nap múlva a kitartásuk füstként szállt el, csak két legény maradt talpon az egész vidéken: Béci és Jerzy nemcsak a valóságshow-ból történt kiesésükig, hanem utána sem gyújtottak rá.

A most elkészült új reklámfilm forgatásakor a Fókusznak mindketten elmesélték, hogy hogyan élték meg a leszokást. Jerzy például az első napokban alig tudott aludni a nikotinhiány miatt, ám a 2. hét végére hirtelen mintha friss levegőt szívott volna be, azóta nem hiányzik neki a füstölgés.

Bécinek annyiból volt nehezebb dolga, hogy neki a "civil" barátnője, Adri szintén dohányzott, még akkor is, amikor Béci kijutott a villából. "Aztán 3 hét múlva letette a cigit, úgy, hogy mondta: ja, már 3 napja nem dohányzom!" - mesélte a táncoslábú fiú, és azóta mindketten felszabadultan lélegeznek.

Az elhízásról meg csak annyit mondott, hogy nem kell a cigi helyett az evéshez vagy más pótcselekvéshez menekülni. "Csak azt a mozdulatot kell kiszedni magadból, és akkor minden oké lesz" - fogalmazott.

A magyarok az európai dohányzás okozta halálozási statisztikában a lista élén állnak - érdemes tehát elgondolkozni: Megéri?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.