Se szerződés, se pénz, se promó - kinek van igaza?

Botrány a naiva körül: VV Zsófi nem fizet a rágógumiért?

Több hónappal a forgatások után nyilvánosságra került VV Zsófi videóklipje, amelyet a Rágógumi című számához készítettek, de már a bemutatás másnapján áll a bál körülötte.

2011.07.28 10:29ma.hu

250 ezer forinttal tartozik a ValóVilág naivája, Zsófi annak a cégnek, amelyik a Rágógumi című, saját szerzésű dalához készített videóklipet. A képlet első ránézésre egyszerű lenne: egy menedzser elkészíti a klipet, amit a megrendelő - jelen esetben Zsófi - kifizet, és mindenki boldog.

Csakhogy a történetben számos olyan egyéb elem is felbukkan, ami bonyolítja a helyzet tisztázását, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, mindenki a másik felet okolja a nézeteltérésekért.

Koczka Máté, az egyik legnagyobb internetes sztártévé főszerkesztője kitartóan követeli Zsófitól a negyedmilliót, állítása szerint az eredeti megállapodás úgy szólt, hogy amíg ezt nem fizeti ki, addig a klip tartalmát nem használhatja. Addig ugyanis kérdéses, hogy valójában kinek a tulajdona a videó.

Fotó: YouTube


A fő gond az, hogy az a bizonyos megállapodás pusztán szóban született meg, írásbeli szerződést senkivel nem kötöttek, Zsófi pedig épp erre hivatkozik, amikor azt mondja, nem érzi úgy, hogy bárkinek bármivel tartozik. A 350 ezer forintos költségvetésű klipből 100 ezret mindenesetre az elmúlt napokban kifizetett a rendezőnek, ám állítja, hogy a menedzsere által követelt másik 250 ezer forinttal kapcsolatban egyéb kérdések is felmerülnek..

"A fellépésekből fedeztem volna a költségeket, azonban senki nem szervezett nekem semmit." - panaszolta a szőke lány az Új Ásznak. Ettől függetlenül azonban úgy érzi, hogy a százezerrel már jogot szerzett a teljes videóanyagra, és így szerinte nincs akadálya a nyilvános bemutatásnak sem.

Koczka persze ma már tudja, hogy szerződést kellett volna írni, ám mint mondta, megbízott a lányban és nem tartotta szükségesnek a papírokat. Most abban bízik, hogy a számlák segítségével mégis sikerül bebizonyítania az igazát.

Zsófi viszont azt mondta, a többszereplős történetben nem ő a főbűnös, csak az ő neve hangzik kellőképp érdekesen a médiában ahhoz, hogy érdemes legyen bedobni. Koczka mindenesetre jogi megoldást fontolgat, a klip viszont azóta is elérhető a legnagyobb videómegosztó portálon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.