Katasztrófa

Árvíz Ukrajnában: már több mint 1500 háztartás került víz alá

A víz 9138 hektár mezőgazdasági területet öntött el, 30 településsel megszakadt a közlekedési kapcsolat.

2023.04.19 10:29MTI

Ukrajnában már több mint 1500 háztartást öntött el az ár a folyók emelkedő vízszintje miatt - számolt be a helyi katasztrófavédelem, amelyet az ukrán média idézett szerdán.

A Sztrana.ua internetes oldal beszámolója szerint a legtöbb érintett háztartás (474) Csernyihiv régióban van. Súlyos a helyzet a Cserkaszi, a Dnyipropetrovszki, a Kijevi, a Kirovohradi és a Poltavai területen. A víz 9138 hektár mezőgazdasági területet öntött el, 30 településsel megszakadt a közlekedési kapcsolat. Naponta 228 embert mentenek ki, a mentések kezdete óta 1799 embert evakuáltak. Az áradások várhatóan április 22-én tetőznek.

A kijevi katonai közigazgatás mindazonáltal arról biztosította a lakosságot, hogy az árvíz nem jelent veszélyt a főváros ipari létesítményeire és lakónegyedeire. A körzetben ugyanakkor több üdülőhelyet és kiskertet elöntött az ár.

A Sztrana cikke szerint az idei tavaszi áradások a legnagyobbak közé tartoznak az elmúlt évtizedekben. A mentők videófelvételt közöltek a Csernyihiv környéki elárasztott településekről. Korábban az interneten felvételek jelentek meg arról, hogy Kijevben, a Truhanov-szigeten a víz elöntötte a vidámparkot, a helybeliek pedig tutajokon közlekednek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.