Állatvédelem

Halak hullottak az égből ott, ahol eső is ritkán esik

A helyiek ahelyett hogy megijedtek volna, égi áldásnak tartják.

2023.02.24 13:20ma.hu

Egy távoli ausztráliai település lakói meglepődtek egy figyelemre méltó időjárási jelenségen, ami ugyan szokatlan, de nem teljesen példa nélküli.

A Tanami-sivatag északi peremén, Katherine-től mintegy 560 kilométerre délnyugatra fekvő Lajamanu településen egy intenzív csapadékhullás közepette az égből halak potyogtak.

Hasonló esetek már korábban is történtek, Lajamanuban 2010-ben, és korábban 2004-ben és 1974-ben is feljegyeztek ilyet.

Az időjárás-szakértők szerint az ilyen eseteket tornádóhoz hasonló hatalmas felhőszakadások okozhatják, amelyek a víz mellett halakat (és más vízi élőlényeket is) felszippantanak, majd több száz kilométerre arrébb szétszórják.

A halak mérete körülbelül "két ujjnyi" volt, és még életben voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.